Kallio

img_4805

On niin paljon aiheita, joista haluaisin kirjoittaa, mutta tuntuu siltä, että Kalliosta on kirjoitettava ensin. Olemme asuneet nyt täällä kohta kaksi vuotta – asunnonhan voisi pian jo myydä pois! Mies on tosin todennut, ettei hän muuta tästä asunnosta koskaan, ja totuus on, etten ole koskaan itse tuntenut oloani yhtä kotoisaksi missään muualla.

Kaksion ostaminen Kalliosta on melkoista gentrifioitua rytmistä voimistelua – ajoitus on kaikki kaikessa, ja lopullinen onnistuminen on kiinni niin monesta muuttujasta, lähinnä muiden ihmisten maksukyvystä. Meidänkin kanssamme heinäkuisella näytöllä oli tuolloin kaksi vuotta sitten useampikin nuori opiskelijanalku ja selvästi maksajan virkaa näyttelevä vanhempi. Mutta niin vain veimme tiukan tarjouskaupan jälkeen tämän unelmiemme asunnon. Asunnon ostaminen Helsingistä on kallista lystiä, ainakin ilman perittyä rahaa, mutta hetkeäkään en ole katunut tähän asuntoon käytettyjä pennosia. On suuri etuoikeus asua kauneuden keskellä.

 

img_3465

Tässä asunnossa on jo vietetty ihania brunsseja ja sekoiteltu mojitoja ennen ikimuistoisia iltoja. Mutta ennen kaikkea tänne on vetäydytty kiireisten työviikkojen jälkeen ja levätty, tuijotettu omaa unelmaseinää (tuota William Morrisin Pimpernel-kuviolla tapetoitua) sunnuntaiaamuisin ja poltettu kynttilöitä Mäntsälästä ostetun jugend-lipaston päällä. Tuntuu, että kaikkien noiden siirtolais- l. opiskeluvuosien aikana kaipasin juuri tätä.

En jäänyt odottelemaan parempaa kameraa tai osuvampia kuvakulmia. Tällaista meillä on.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s